06.01.2020 / 16:08 BiH - Sarajevo

Mali ambasadori 2020. - prijave u toku

Mali ambasadori 2020. - prijave u toku
Foto: Vijesti.ba
Sarajevo - grad neodoljivih čari, duge tradicije, bogate i nadasve uzbudljive povijesti. Rijetko koje mjesto na svijetu se može pohvaliti epitetom stjecišta brojnih kultura kao što je to Sarajevo.

Svjesni kulturnoga blaga koje posjedujemo, kao djelatnici turističke agencije Insider Sarajevo, osjetili smo se dužnim podijeliti povijesno iskustvo našega grada s našim najmlađim sugrađanima. Prije dvije godine, samostalno smo pokrenuli projekat besplatnih obilazaka grada za predškolce i osnovce pod nazivom “Mali ambasadori Sarajeva”. U vidu dopunske i praktične edukacije, najmlađima poklanjamo tako svoje vrijeme za pripovijesti o gradu Sarajevu i upoznavanje s njegovim znamenitim ličnostima, najznačajnijim građevinama te kulturom uopće.

Vrijednost projekta su prepoznali sponzori poput Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Općine Stari Grad, Sarajevo osiguranja, KULT-a i brojnih drugih, zahvaljujući kojima je projekat dobio na značaju i zbog čega su se rasporedi za obilaske jako brzo popunili.

Projekat će se realizirati od početka januara do kraja aprila. Obilaske organiziramo ponedjeljkom, srijedom i subotom u mjesecu januaru i određeni su za individualne prijave. Tokom februara, marta i aprila mogu se prijaviti osnovci drugih i trećih razreda.

Koristimo priliku obavijestiti sve zainteresirane da već mogu poslati konačnu prijavu za ovogodišnje "Male ambasadore Sarajeva" te ih pozivamo da izaberu termin za prisustvo našem obilasku. Podsjećamo da su se termini za prošlogodišnji projekat popunili za kratko vrijeme.

Individualni obilasci će biti organizovani u periodu od 6.1.2020. do 29.1.2020. Svakoga ponedjeljka, srijede i subote vas očekujemo u 12:00 ispred agencije Insider, na adresi Zelenih Beretki 30. Obavezno je izvršiti rezervaciju termina na broj telefona: + 387 33 53 43 53, putem maila [email protected] ili lično u agenciji. Obilasci za razrede će biti organizovani od 1.2.2020. Prijave za škole još nisu u toku, a o dostupnim datumima ćemo vas blagovremeno obavijestiti.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo