05.01.2020 / 12:30 Regija - Predsjednik DSS-a

Jovanović: Stav da je "Vučićev svako ko izađe na izbore" je imperijalna logika

Jovanović: Stav da je "Vučićev svako ko izađe na izbore" je imperijalna logika
Foto: Vijesti.ba

Član Predsjedništva Pokreta Metla 2020 i predsjednik DSS-a Miloš Jovanović rekao je da su stranke u Srbiji "otele državu" i da zato mora da se mijenja cio sistem, a ne samo jedan režim.

Stav dijela opozicije da je "Vučićev svako ko izađe na izbore", on ocjenjuje kao imperijalnu logiku i napominje da ne želi da vodi prljavu kampanju.

Jovanović je u intervjuu Blicu istakao da se ovaj Pokret zalaže za razbijanje snage političkih stranaka koje su, kako je ocijenio, danas "preuzele ulogu državnih institucija, poslodavaca i ulogu glavnog i odgovornog urednika cijele zemlje".

"Ako građanima više odgovara da biraju između Vučića i Đilasa i Jeremića, ako im odgovara da vječno robuju strankama na vlasti, ako im odgovara da im djeca masovno napuštaju zemlju, ako im odgovara opšti nered, bahatost i korupcija, onda će tako biti, i tu nema nikakve ljutnje", istakao je Jovanović.

Komentarišući stav dijela opozicije da je "Vučićev svako ko izađe na izbore", ocijenio je da je to "imperijalna logika koje je nesposobna da u drugome prepozna bilo šta osim neprijatelja ili vazala" i da on nema namjeru da vodi prljavu kampanju.

On je ponovio da je uvijek prije za izbornu borbu, nego za nečinjenje, ali je dodao i da postoje "nešto drugačija mišljenja u predsjedništvu pokreta", pa će odluka o izlasku na izbore ili eventualno bojkotu, biti donijeta kada oni budu raspisani.

Jovanović smatra da u ovom trenutku nema energije za borbu van institucija, koja bi uslijedila posle bojkota i da "Srbiji nikada nisu bili potrebniji neistrošeni, čestiti i nadasve normalni ljudi sa jasnom vizijom i planom rada kakvi su se okiupili u Pokretu "Metla 2020".



(Vijesti.ba / Beta)

Izdvajamo