14°C
Mostar 20°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

10.05.2024 / 13:26 Fudbal - Nestvarna sezona

Bayer 'Neverlusen' se ove sezone čak 11 puta spašavao u nadoknadi

Bayer 'Neverlusen' se ove sezone čak 11 puta spašavao u nadoknadi
Foto: X
Aktuelna fudbalska sezona ostat će upamćena po Bayer Leverkusenu, koji je napravio čudo nad čudima.

Od starta, pa sve do samog kraja sezone - Bayer Leverkusen nije izgubio niti jednu jedinu utakmicu, zbog čega je dobio novi nadimak Bayer Neverlusen.

Bayer je srušio rekord po broju utakmica bez poraza u svim takmičenjima, a sinoćnjim remijem sa Romom (2:2) taj njihov čudesan niz sada iznosi čak 49 utakmica.

Javnost već odavno prati hoće li Bayer izgubiti ijednu utakmicu ove sezone, a do sada se više puta činilo da hoće. Ipak, još uvijek se to nije desilo, a nevjerovatan je podatak da su se Apotekari čak 11 puta ove sezone spašavali poraza u sudijskoj nadoknadi, nekada i dubokoj.

Bayer je prije sinoćnjeg meča pri isteku 90. minute gubio čak tri puta protiv Qarabaga, dva puta protiv Stuttgarta, te po jednom protiv Bayerna, Augsburga, Leipziga, Hoffenheima i Dortmunda, a svaki put je na kraju susreta izbjegao poraz.

Do kraja sezone Bayer ima odigrati još četiri utakmice - dvije u prvenstvu protiv Bochuma i Augsburga, finale Evropske lige protiv Atalante i finale Kupa Njemačke protiv Kaiserslauterna.

Ukoliko ostane neporažen, Bayer Leverkusen će postati prvi tim u historiji fudbala sa trostrukom krunom bez ijednog poraza, a to bi zaista bio podvig koji bi u budućnosti teško neko mogao nadmašiti.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo