16°C
Mostar 22°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 22°C
Bihać 19°C

09.05.2024 / 12:43 Crna hronika - Izvršen pretres

Hapšenje u Sarajevu: Pronađeni amfetamin, marihuana i novac

Hapšenje u Sarajevu: Pronađeni amfetamin, marihuana i novac
Foto: MUP KS

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga jučer su, na osnovu Naredbe Općinskog suda Sarajevo, izvršili su pretres kuće i pratećih prostorija u ulici Vranjače, općina Centar, a koje koristi K.B. (38) iz Sarajeva.

- Tom prilikom pronađeno je i oduzeto: tri PVC pakovanja sa sadržajem suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu - ukupne bruto mase oko 135 grama, jedno PVC pakovanje sa sadržajem materije bijele boje koja asocira na opojnu drogu amfetamin – speed – ukupne bruto mase oko 100 grama, jedna drobilica, dvije digitalne vage sa tragovima NN materije, gotovi novac i drugi predmeti od interesa za istragu- saopćeno je iz MUP-a KS.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni 38-godišnjak je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga (član 238. stav 1. KZ FBiH), te je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo