12°C
Mostar 17°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 12°C

08.05.2024 / 15:25 Regija - Rezultati istrage

Novi detalji: Na automobilu koji je udario Danku nisu pronađeni njeni biološki tragovi

Novi detalji: Na automobilu koji je udario Danku nisu pronađeni njeni biološki tragovi
Foto: Vijesti.ba/Ilustracija

Ni na jednom predmetu izuzetom tokom istrage o nestanku dvogodišnje Danke Ilić iz Srbije nisu pronađeni njezini biološki tragovi.

Kako doznaje Nova.rs, do sada je izvještačeno više od 500 tragova pronađenih u službenom vozilu za koje se sumnja da su ga Dejan Dragojević i Srđan Janković koristili kada su, prema priznanju, udarili djevojčicu.

Prije nekoliko dana u tužilaštvo su stigli i rezultati novih vještačenja.

"Izuzeto je preko 500 tragova iz unutrašnjosti službenog automobila u Boru, kao i tragovi s vanjske strane automobila. Do sada su vještačenja pokazala da se ni na jednom tragu ne nalazi DNA Danke Ilić, kako u samom automobilu, tako ni na vanjskim dijelovima vozila", doznaje Nova.rs od Višeg javnog tužilaštva.

Podsjetimo, osumnjičeni radnici borskog poduzeća Vodovod Janković i Dragijević su 26. marta, kada je u Banjskom polju nestala dvogodišnja Danka, bili na radnom zadatku.

Prema priznanju Dragijevića, oni su djevojčicu udarili službenim automobilom, zadavili je i bacili na divlju deponiju na Starobanjskom putu, odakle ju je, dva dana kasnije, Dejan s ocem (73) i sada pokojnim bratom Daliborom (40) navodno premjestio na drugu, još uvijek nepoznatu lokaciju.

Njezino tijelo još uvijek nije pronađeno.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo