21°C
Mostar 23°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 23°C
Bihać 18°C

07.05.2024 / 23:09 BiH - Tužna sudbina

Komorat Asim je toliko volio svoj posao da je oficirsku uniformu zamijenio rudarskom

Komorat Asim je toliko volio svoj posao da je oficirsku uniformu zamijenio rudarskom
Foto: Vijesti.ba
Ministar energije, rudarstva i industrije Federacije Bosne i Hercegovine Vedran Lakić objavio je da će ovo ministarstvo biti na raspolaganju za svaku vrstu pomoći porodici poginulog rudara Asima Šehanovića kako bi im ublažili nenadoknadiv gubitak

"Upoznao sam mnogo rudara, ponosnih, hrabrih i vrijednih radnika. Oni s ponosom rade svoj posao usprkos riziku s kojim se suočavaju. To su naši iskreni heroji.

Jedan od tih heroja je bio i Asim Šehanović, prvi kopač, ponosni otac i suprug, vrijedni radnik i dobar i cijenjen prijatelj. Komorat Asim je toliko volio svoj posao da je oficirsku uniformu zamijenio onom rudarskom. Svoj posao je obavljao časno, pošteno i bio ponos rudnika Mramor.

Uprkos lošim prognozama, do zadnjeg trenutka smo se nadali pozitivnom ishodu i spašavanju Asima. Njegovi komorati danonoćno su ulagali nadljudske napore i kopali ručno da bi izvukli Asima.

Upoznao sam mnogo rudara, ponosnih, hrabrih i vrijednih radnika. Oni s ponosom rade svoj posao usprkos riziku s kojim se...

Posted by Vedran Lakić on Utorak, 7. maj 2024.

Danas smo nažalost dobili vijest da su spasioci pronašli njegovo beživotno tijelo. Upućujemo iskreno saučešće porodici, radnim kolegama - komoratima i prijateljima.

Izgubili smo velikog čovjeka, prijatelja i radnika, poštovanog i voljenog od mnogih. Njegovo ime će ostati upamćeno ne samo od njegove porodice i prijatelja, već i šire.

Njegovog porodici ćemo biti na raspolaganju za svaku vrstu pomoći kako bi im ublažili nenadoknadiv gubitak", objavio je Lakić.

Podsjećamo, tijelo rudara Asima Šehanovića je pronađeno i izvučeno iz jame Rudnika Mramor večeras oko 21:30 sati, pet dana nakon nesreće.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo