20°C
Mostar 23°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 21°C

05.05.2024 / 08:25 Fudbal - Nečuveno

Ništa novo u bh. fudbalu: Sudija izmislio ofsajd GOŠK-a protiv Borca

Ništa novo u bh. fudbalu: Sudija izmislio ofsajd GOŠK-a protiv Borca
Foto: Screenshot

Borac je u 30. kolu WWin lige na svom terenu savladao GOŠK rezultatom 3:1, a ni ova utakmica nije mogla proći bez disktuabilnih odluka sudije na štetu protivnika Banjalučana.

Aktuelni lider Wwin lige je od 3. minute imao igrača više jer je iskuljučen Uroš Račić, no i pored toga nije lako slomio otpor gostiju.

Redale su se prilike pred golom gostiju, poveo je Borac 2:0, ali GOŠK je uspio smanjiti.

U 72. minuti je u kolosalnu priliku za postizanje gola došao Esmir Hasukić, koji je u situaciji jedan na jedan s golmanom mogao poravnati na 2:2, ali suludu odluku donio je pomoćni sudija Sreten Udovičić.

Dosudio je ofsajd i tako osujetio napad Gabeljana koji je mogao donijeti poravnanje, iako je bilo potpuno jasno da nedozvoljene pozicije nema.

Situacija je ovo u kojoj je na stadionu samo Udovičić vidio nedozovljenu poziciju.

Fotografija i snimak jasno pokazuju da nema govora o ofsajd poziciji i prosto je nevjerovatno da je ovakvu kardinalnu grešku napravio pomoćni sudija.



Time je još jednom oštećen tim protiv kojeg igra Borac, a koji je sada veoma blizu nove titule prvaka Bosne i Hercegovine.

U preostala tri kola Banjalučani igraju sa Tuzlom, Igmanom i Željezničarom i trijumfi u naredne dvije utakmice im i matematički mogu osigurati novi naslov prvaka naše domovine.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo