20°C
Mostar 24°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 24°C
Bihać 20°C

04.05.2024 / 19:28 Zanimljivosti - "I to se dešava"

Šveđanin vozio Teslu i zaspao, probudio se nakon 40 km

Šveđanin vozio Teslu i zaspao, probudio se nakon 40 km
Foto: Ilustracija
Švedskoj policiji trebalo je punih 40 kilometara kako bi probudila vozača koji je zaspao za volanom Tesle.

Neimenovanog vozača Modela X uočio je drugi vozač, kom je bilo sumnjivo to što vidi Teslin automobil u lijevoj preticajnoj traci, bez uključenog pokazivača smjera i vozila koje bi preticao.

Kad ga je sustigao, vidio je da je za upravljačem vozač u besvjesnom stanju. Pozvao je policiju, a patrola je stigla u rekordnom roku, ali policajci nisu znali kako da ga probude.

"Nisu uspjeli da izguraju ili usmjere automobil, ali na kraju se vozač sam probudio. Toliko se preplašio da je naglo trgnuo volanom i umalo udario policijsko vozilo", navodi list Vigibalare, prenosi b92.

Na sreću niko nije povrijeđen, a Teslin vozač je naknadno pojasnio da ga je umor sustigao.

"Sramota me je, to je bilo zbog iscrpljenosti. Imao sam Teslu sa autopilotom, što mi je vožnju učinilo vrlo udobnom", rekao je policiji.

Muškarac je, naposlijetku, optužen i osuđen za nesavjesnu vožnju. Rekao je da noć prije toga nije spavao, i da je bio pod stresom jer je morao da odveze automobil na posao. Korišćenje autopilota, kako i iz Tesle kažu, zahtjeva prisebnog vozača koji mora da nadzire saobraćaj i da drži ruke na volanu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo