20°C
Mostar 24°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 24°C
Bihać 20°C

04.05.2024 / 16:52 BiH - Godišnjica Titove smrti

Nikšić: I danas sanjam BiH u kojoj ćemo imati svoje bh. bratstvo i jedinstvo

Nikšić: I danas sanjam BiH u kojoj ćemo imati svoje bh. bratstvo i jedinstvo
Foto: Facebook
Doživotni predsjednik SFRJ i Saveza komunista Jugoslavije Josip Broz Tito umro je na današnji dan prije 44 godine.

Povodom godišnjice smrti oglasio se predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić.

"Svako vrijeme ima svoje dobre i loše strane. Činjenica je da je Jugoslavija, na čelu sa Titom, većini nas pružila dosta dobroga i nosimo lijepe uspomene. Naravno poštujem i one koji ne nose takva sjećanja. Učili su nas bratstvu i jedinstvu, ljudskost je bila važnija od nacije, svi smo podjednako radili za dobrobit društva i države, međusobno smo se poštovali, a još su nas više poštivali i sanjali da budu kao mi oni koji su danas daleko ispred nas", kaže Nikšić.

"Možda nisam realan, ali ja i danas sanjam Bosnu i Hercegovinu u kojoj ćemo imati svoje bosanskohercegovačko bratstvo i jedinstvo. Bosnu i Hercegovinu u kojoj ćemo svi biti ponosni pripadnici svako svoga naroda, ali u isto vrijeme ponosni Bosanci i Hercegovci", poručuje Nikšić.

Svako vrijeme ima svoje dobre i loše strane. Činjenica je da je Jugoslavija, na čelu sa Titom, većini nas pružila dosta...

Posted by Nermin Nikšić on Subota, 4. maj 2024.

"Moj drug danas udaje kćerku i slavimo početak jednog novog zajedničkog života. A danas se navršavaju i 44 godine od kada je otišao čovjek koji je obilježio jednu epohu.

Zato na ovaj način želim odati počast i spomen Josipu Brozu Titu, predsjedniku, državniku, vrhovnom komandantu", stoji u objavi Nikšića na Facebooku.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo