20°C
Mostar 24°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 24°C
Bihać 20°C

04.05.2024 / 14:01 Fudbal - Nakon 12 godina

Kraj jedne ere: Marco Reus saopštio veliku odluku

Kraj jedne ere: Marco Reus saopštio veliku odluku
Foto: BVB

Njemački fudbaler Marco Reus zvanično je saopštio da će nakon završetka sezone napustiti Borussiju Dortmund, klub u kojem je zavrijedio status prave ikone njemačkog fudbala.

Iako je tokom godina Reus bio na meti najvećih evropskih klubova, uvijek je ostajao vjeran Borussiji za koju je nastupao punih 12 godina.

Njegov ugovor sa klubom važi do ljeta 2024. godine, a jučer je stigla zvanična informacija iz Borussije Dortmund kako on neće biti produžen.

"Specijalna era dolazi do kraja na ljeto. Borussia Dortmund i njen dugogodišnji kapiten Marco Reus zajedno su dogovorili da ne produže ugovor koji ističe na kraju sezone", navodi se na zvaničnoj stranici njemačkog kluba.

Borussia je Reusu poželjela mnogo sreće u nastavku karijere.

Osim 12 godina provedenih u seniorskom timu Borussije, Marco Reus je i devet godina bio član omladinskih selekcija ovog kluba.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marco Reus (@marcinho11)

Za Borussiju Dortmund je ukupno odigrao 424 utakmice, postigao je 168 golova i upisao 128 asistencija.

Iako sa svojim timom nikada nije osvojio Bundesligu, tri puta je bio proglašen najboljim igračem njemačke lige, a dva puta fudbalerom godine u Njemačkoj. Osvojio je dva trofeja Kupa i tri Superkupa Njemačke.

Osim za Borussiju iz Dortmunda, Marco Reus je nastupao još za Borussiju Moenchengladbach i Rot Weiss Ahlen.


(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo