8°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

04.05.2024 / 09:53 Regija - Od 10. maja

Glovo se povlači sa tržišta Slovenije

Glovo se povlači sa tržišta Slovenije
Foto: Unsplash
Firma Glovo, koja se bavi dostavom hrane i drugih proizvoda, 10. maja prestaje s radom u Sloveniji, piše 24ur. Iz ove firme su poručili kako će pomoći svojim zaposlenicima tokom prijelaznog razdoblja.

Ponudit će im odgovarajuće pozicije u drugim kancelarijama ili otpremninu.

Inače, Glovo u Sloveniji posluje od 2021. godine. "Nakon pomnog razmatranja donijeli smo odluku o zatvaranju poslovanja u Sloveniji. Glovo će u budućnosti svoja ulaganja usmjeriti na jačanje svoje pozicije u 23 zemlje u kojima posluje, što će nam omogućiti pružanje boljih usluga milionima korisnika koji svakodnevno koriste aplikaciju Glovo", stoji u njihovom saopćenju.

Ana Fraile, generalna direktorica Glovo Slovenija, zahvalila je kupcima, partnerima i isporučiteljima. Najavila je kako će svi pravovremeno obaviješteni o daljnjim koracima i obećala kako će osigurati najbolji mogući rastanak za sve dionike.

"Glovo je predan podršci svojim zaposlenicima tokom ovog prijelaznog razdoblja. To će se odraziti u traženju odgovarajućih radnih mjesta u drugim kancelarijama Glovo i osiguravanjem otpremnina koje premašuju zakonski minimum", priopćili su iz ove firme.

Glovo posluje u Europi i Africi, a jugoistočna Europa mu je jedno od ključnih tržišta. Na slovensko tržište ušao je kupnjom Ehrane, koja je velika platforma za naručivanje hrane.

U Sloveniji se smatra jednim od dva glavna dostavljača hrane na kućnu adresu, uz finsku firmu Wolt.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo