13°C
Mostar 19°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 22°C
Bihać 16°C

02.05.2024 / 19:51 Fudbal - Bh. trener

Dudić: Ne bi se ovoga postidjeli ni Liverpool, ni Manchester City

Dudić: Ne bi se ovoga postidjeli ni Liverpool, ni Manchester City
Foto: FK Radnički Kragujevac

Trener Radničkog iz Kragujevca Feđa Dudić je sa svojim timom došao do pete uzastopne pobjede u srbijanskoj Superligi.

Ovoga puta, Radnički je sjajnim preokretom savladao Mladost sa 3:2 i tako ostao siguran na četvrtoj poziciji koja na kraju sezone vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Nakon utakmice, Dudić je dao izjavu za medije u kojoj je čestitao protivniku na vrlo dobroj igri.

"Čestitam ekipi Mladosti što je odigrala ovako, nadam se da će svi tako do kraja sezone. Dođe jedna ekipa koja nema rezultatski motiv i predstavi se kao da je ovo njima borba za opstanak. To je duh fair playa i ja to poštujem i cijenim. Svaka im čast na tome. S tim je naša pobjeda još veća", rekao je Dudić.

Bh. trener je posebno naglasio žestok raspored utakmica, te priznao da je stvari odvijaju toliko brzo da ne stigne ni razmisliti o prethodnoj utakmici.

"Tek kad se sve ovo završi postat ćemo svjesni šta u stvari radimo i kakve rezultate bilježimo. Ovako, svaka četiri dana igramo, ne možemo ni da se osvrnemo. Ovo je nama danas bila deseta utakmica u 33 dana. Eto, nemam šta dalje da kažem. Svaka 3-4 dana mi igramo utakmicu. Ne bi se ovoga postidjeli ni Liverpool, ni Manchester City u Premier ligi Engleske, a ne mi".

Odlučio je dati momcima priliku da se odmore tokom vikenda te je iskoristio priliku da čestita Vaskrs vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti.

"Dat ćemo momcima vikend slobodan, zaslužii su. A ovo je bila jedna velika nagrada za navijače, za naš grad. Čestitamo i nadolazeći Vaskrs vjernicima pravoslavne vjeroispovesti. I zahvaljujem ovoj publici što se opet okupila. Isplati se gledati ovaj Radnički, nije dosadno", završio je bh. stručnjak.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo