14°C
Mostar 21°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

28.04.2024 / 07:16 BiH - BIHAMK

Na graničnim prelazima kraća zadržavanja, upozorenje zbog magle u kotlinama

Na graničnim prelazima kraća zadržavanja, upozorenje zbog magle u kotlinama
Foto: Vijesti.ba

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle.

"Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Povećan je broj biciklista, motociklista i korisnika električnih trotineta, pa molimo sve učesnike u saobraćaju za pažnju i poštivanje saobraćajnih propisa", preporučuju iz BIHAMK-a.

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Tarčin-Konjic, Tuzla-Kalesija (u naselju Miljanovci), Pelagićevo-Srebrenik (tunel Ormanica), Kladanj- Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, kao i u Sarajevu (na tranzitu, od Bistrika prema Vracama). Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazim promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo