563°C
Mostar 580°C
Tuzla 578°C
Banja Luka 578°C
Bihać 570°C

23.04.2024 / 22:56 Fudbal - Premiership

Arsenal pregazio Chelsea i nastavio šampionsku trku

Arsenal pregazio Chelsea i nastavio šampionsku trku
Foto: Arsenal Facebook

Fudbaleri Arsenala rezultatom 5:0 pregazili su Chelsea u londonskom derbiju i tako ostvarili još jedan važan korak u borbi za titulu prvaka Engleske.

Dosadašnja najveća pobjeda Arsenala nad Chelseajem glasila je 5:1, a dogodila se davne 1930. godine. Navijači tima iz sjevernog Londona nakon skoro 100 godina dočekali su ovakav rezultat protiv ljutog gradskog rivala.

Počelo je na sjajan način za Topnike, pošto je već u četvrtoj minuti Leandro Trossard pogodio na asistenciju Declana Ricea. U nastavku prvog poluvremena bilo je dosta tenzija, ali više ne i golova.

No, u nastavku utakmice prava rapsodija domaćina. Na 2:0 je povisio Ben White u 52. minuti, a samo pet minuta kasnije Kai Havertz pogađa za 3:0. Tada je bilo jasno da bodovi ostaju na Emiratesu.

Havertz je svoj drugi gol večeras postigao u 65. minuti i tako dotukao svoj donedavni klub. Zanimljivo je da je proslavio golove vatreno, iako je donedavno igrao za Chelsea.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Arsenal (@arsenal)

Defanzivac Arsenala Ben White postigao je svoj drugi gol u 70. minuti za konačnih 5:0. To je najveća pobjeda Topnika ikada protiv omraženog rivala.

Ostalo je 5:0, tako da je Arsenal makar na neko vrijeme preuzeo vodeću poziciju s dva boda više od Liverpoola, ali i četiri boda u odnosu na Manchester City. No, Građani Pepa Guardiole imaju i dvije utakmice manje od Arsenala, a Liverpool jednu.

U narednom kolu Arsenal ima pred sobom novi derbi i to onaj sjevernog Londona na gostovanju Tottenhamu, dok će Chelsea gostovati Aston Villi.

Rezultat i strijelci:

Arsenal - Chelsea 5:0 (Trossard 4', White 52', 70', Havertz 57', 65')

(Vijesti.ba)

Izdvajamo