7°C
Mostar 10°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 9°C
Bihać 8°C

23.04.2024 / 20:12 BiH - Novi detalji

Nakon nesreće: Tri vojnika EUFOR-a zbrinuta u UKC Tuzla

Nakon nesreće: Tri vojnika EUFOR-a zbrinuta u UKC Tuzla
Foto: Screenshot
Na magistralnom putu Tuzla - Srebrenik danas se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo terensko vojno vozilo EUFOR-a.

Iz Uprave policije su za Vijesti.ba kazali da se nesreća dogodila blizu tunela Drenik.

“Policijskoj stanici Srebrenik prijavljeno je da se oko 17,10 na magistralnom putu M 1.8, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo 1 terensko vojno vozilo Eufora, gdje je vozač vozila izgubio kontrolu nad istim, iz za sada neutvrđenih razloga, uslijed čega je vozilo izašlo van kolovoza i udarilo u saobraćajni znak pored kolovoza. Na mjestu događaja, nalazi se patrola vojne policije Eufora, kao i uviđajna ekipa OKP PU Srebrenik. Tročlana posada iz vozila je sanitetskkm vozilom Eufora prevezena u JZU UKC Tuzla. Informacijama o povrijeđenim licima za sada ne raspolažemo”, kazala nam je Adnana Sprečić portparolka Uprave policije MUP-a TK.

Osim policije EUFOR-a, na mjestu nesreće su i službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Srebrenik.

Uviđaj će biti izvršen po odgovarajućim procedurama.

Iz UKC Tuzla nam je rečeno da se vojnici EUFOR-a nalaze u prijemnoj ambulanti Klinike za hirurgiju, te da će detalji biti poznati nakon njihovog pregleda.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo