563°C
Mostar 580°C
Tuzla 578°C
Banja Luka 578°C
Bihać 570°C

20.04.2024 / 15:19 Fudbal - WWin liga

Široki pobijedio Igman u Čitluku

Široki pobijedio Igman u Čitluku

Fudbaleri Širokog Brijega ostvarili su sigurnu pobjedu na svom terenu protiv Igmana iz Konjica u okviru 27. kola WWin lige BiH rezultatom 4:1.

Već nakon osam minuta igre domaći su stigli do vodstva. Mišić je sjajno šutirao, lopta pogađa prečku, a na odbijanac natrčava Kuprešak i pogađa za 1:0.

Prvu priliku Igman je imao u 11. minuti. Denković je šutirao sa 14 metara, ali lagan je to plijen bio za golmana domaćeg tima.

Praktično prave prilike nije bilo sve do 42. minute kada Igman dolazi do poravnanja. Denković je uposlio Janketića koji sa ivice kaznenog prostora sjajno šutira i pogađa za 1:1.

Igman je u 56. minuti imao fenomenalnu priliku da dođe do preokreta. Hebibović je bio sam pred golom domaće ekipe, šutirao je sa devet metara, ali lopta ide pored gola.

Samo dvije mintue kasnije stigla je kazna. Mišić je dodao do Chinedua koji sa nekoliko metara matira Ćemana za novo vodstvo domaće ekipe.

| Uvjerljica pobjeda za velika tri boda! #samojednoimeŠiroki #nksirokibrijeg #samoŠiroki

Posted by NK Široki Brijeg on Subota, 20. april 2024.

Domaći su u 62. minuti došli i do trećeg gola. Mešinović je srušio Chinedua, a Bandić je dosudio penal. Siguran sa bijele tačke bio je Mišić.

Samo pet minuta kasnije novi penal za domaće. Čubrilo je srušio Benića, a ovaj put je gol postigao Ćavar.

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata i domaći tim je upisao jako važnu pobjedu koja im garantuje put u mirnu luku u završnici sezone.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo