9°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 12°C
Bihać 9°C

19.04.2024 / 12:23 Rukomet - Premijer liga BiH

Rukometaši Slobode i Gračanice igraju kantonalni derbi

Rukometaši Slobode i Gračanice igraju kantonalni derbi
Foto: FENA

Rukometni klub Sloboda sutra u Mejdanu dočekuje ekipu Gračanice u utakmici 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Susret je na rasporedu od 16 sati.

Tim povodom održana je pres-konferencija, a utakmicu su najavili kapiten ekipe Emir Suhonjić i Haris Buljina.

- Kada sumiramo sezonu, ostala su nam još četiri kola do kraja. Neke ciljeve smo ispunili, neke nismo, još uvijek nam je otvoren plasman u Evropu za sljedeću godinu. U ove četiri utakmice očekujemo maksimalno zalaganje, maksimalnu ozbiljnost, želimo pobijediti u svim tim utakmicama kako bismo igrali Evropu. Sutra očekujemo jednu mušku borbu, dobru utakmicu i punu dvoranu. Smatramo da se mi pitamo u Mejdanu te, počevši od sebe, stručnog štaba i svih igrača, mogu da obećam borbu i da ćemo svojim zalaganjem i pristupom pokazati da smo mi domaćini u ovoj utakmici. Mi nemamo šta izgubiti, ukoliko želimo igrati Evropu, moramo pobjeđivati ove naredne utakmice. Sutra idemo na pobjedu i nadam se da ćemo se radovati nakon utakmice. S obzirom da je riječ o kantonalnom derbiju, očekujemo da će dvorana biti popunjena. Iskoristio bih priliku da pozovem sve naše navijače da nam budu vjetar u leđa i da zajedno slavimo - kazao je kapiten crveno-crnih Emir Suhonjić.

Haris Buljina očekuje tešku utakmicu sa Gračanlijama.

- Sutra nas očekuje jedna veoma teška derbi utakmica. One same po sebi imaju jednu psihičku težinu, kako za igrače tako i za stručni štab. Mislim da sutra ne bismo trebali imati problema ako ispoštujemo ono što od nas traži trener Mikić. Nadam se da će ta borba prevagnuti u našu korist, jer nama je ta utakmica veoma bitna posebno u borbi za izlazak u Evropu. Pozvao bih publiku da nas podrži u što većem broju i da nas nosi do pobjede - rekao je Buljina.

Ekipa Gračanice zauzima treću poziciju na tabeli te u posljednjih pet utakmica bilježi dvije pobjede i tri poraza, dok se Sloboda nalazi na petoj poziciji sa dvije pobjede, dva remija i jednim porazom u pet posljednjih utakmica.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo