10°C
Mostar 15°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 11°C

18.04.2024 / 17:46 BiH - Ministar odbrane

Helez posjetio Udruženje Pomozi.ba: Nastavljamo s podrškom, vi ste ljudima zadnja nada

Helez posjetio Udruženje Pomozi.ba: Nastavljamo s podrškom, vi ste ljudima zadnja nada
Foto: MO BiH

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar odbrane BiH Zukan Helez posjetio je danas Udruženje Pomozi.ba gdje je razgovarao s predsjednikom Udruženja Elvirom Karalićem.

Ministra odbrane BiH u posjetu je pozvao Karalić kako bi mu se lično zahvalio za pomoć koju je pružio Udruženju kao zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH.

Ministar Helez je pohvalio rad Udruženja Pomozi. ba, kazavši da njihova humanost nema cijenu.

- Čestitam vam što radite dobre stvari za naše građane. Znam da je nezahvalno raditi ovakvu vrstu posla, ali vi se uspješno nosite s tim. Vi ste ljudima zadnja nada, zadnji spas i ostanite to, a mi smo tu da vas podržavamo i pomažemo koliko možemo - kazao je Helez.

Tokom sastanka predsjednik Pomozi.ba ministra Heleza upoznao je sa aktivnostima i načinom rada Udruženja.

- Sve je veća ekspanzija u Udruženju, ljudi svakodnevno zovu za sve vrste pomoći. Naša zemlja ima baš puno oboljelih, a mi ne možemo svima pomoći. Veoma je teško odgovoriti na sve zahtjeve. Mišljenja sam da je sad najpotrebnije raditi na tome da se vrati povjerenje u naše zdravstvo i da se pomogne bolesnim ljudima - naglasio je Karalić.

Dodao je da je iz BiH u posljednje dvije godine za liječenje uplaćeno oko 50 miliona KM, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo