14°C
Mostar 17°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 15°C
Bihać 14°C

27.03.2024 / 11:46 Ekonomija - Sarajevo

Od 1. aprila poskupljuje cijena parkinga na Aerodromu Sarajevo

Od 1. aprila poskupljuje cijena parkinga na Aerodromu Sarajevo
Foto: Aerodrom Sarajevo
Aerodrom Sarajevo je danas saopćio kako će od 1. aprila na snagu stupiti izmjene cijena parkinga u prvom satu njegovog korištenja.

"Naime, nakon pažljivog razmatranja i analize različitih faktora koji su uticali na strukturu troškova povezanih sa operativnim radom parking sistema, uloženih sredstava na implementaciji i poboljšanju rada parking sistema, uvođenju kartičnog plaćanja na svim izlaznim rampama u cilju poboljšanja sveukupnog korisničkog iskustva, kao i potrebu usklađivanja sa tržišnim cijenama prisutnim kod regionalnih aerodroma kao i cijenama parkinga u centru grada, donesena je odluka da se cijena prvog sata parkinga na komercijalnom parkingu poveća i da ista iznosi 4,00 KM", saopćili su iz Aerodroma Sarajevo.

Ovim putem informišemo naše cijenjene putnike i korisnike komercijalnog parkinga na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, o...

Posted by Sarajevo International Airport on Srijeda, 27. mart 2024.

Važno je istaći da cijene za ostale definisane vremenske intervale korištenja parkinga ostaju nepromijenjene.

"Važno je istaći da se cijena usluga parkinga u prvom satu korištenja, nije mijenjala od 2009. godine, kao i da su cijene parkinga u užoj gradskoj jezgri dostigle iznos od 3,5 KM/po satu", naveli su.

Osim toga, Aerodrom Sarajevo je informisao da se u narednom periodu planira povećanje kapaciteta komercijalnog parkinga, kroz osiguravanje dodatnog parkinga na lokalitetu aerodroma, na kojem su planirani povoljniji komercijalni uslovi parkinga u skladu sa lokacijom i u odnosu na cjenovne uslove komercijalnog parkinga ispred zgrade Terminala B Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo