12°C
Mostar 17°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

09.05.2024 / 00:11 Fudbal - Trener Bayerna

Tuchel: Bernabeu? Očito ima utjecaj na sudije

Tuchel: Bernabeu? Očito ima utjecaj na sudije
Foto: X
Real Madrid je u nevjerovatnoj uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka pobijedio Bayern 2:1 i s ukupnih 4:3 prošao u finale u kojem ga 1. juna na Wembleyu čeka Borussia Dortmund.

Bayern je poveo čudesnim golom Alphonsa Daviesa u 68. minuti, a Real je okrenuo golovima Joselua u 88. minuti nakon velike pogreške Neuera kojem je ispala lopta i u 91. nakon dodavanja Rudigera.

Real je bio bolji, imao je puno više šansi, ali utakmica je čak i mogla otići u produžetke nakon gola De Ligta u sudijskoj nadoknadi, koji je ipak poništen.

Pomoćni sudac u vrlo tijesnoj situaciji je ranije digao ofsajd. Nijemci su podivljali, ali spasa im više nije bilo. Protokol propisuje da linijski sudac ovakvu situaciju pusti do kraja pa da se onda, ako padne pogodak, naknadno uz pomoć VAR-a utvrdi je li bilo ofsajda. Sudac ovdje to nije učinio pa su stoga igrači Bayerna, ali i trener Thomas Tuchel potpuno izgubili živce.

"U 88. minuti smo primili gol nakon velike pogreške dotad našeg najboljeg igrača koji nas je spašavao cijelu utakmicu. Takva individualna pogreška u potpunosti mijenja tok igre. Šta mislim o Bernabeuu? Recimo da na sudije očito ima efekt", rekao je nakon utakmice trener Bayerna Thomas Tuchel pa je dodao:

"Na kraju smo čak i zabili za produžetak, ali dotukla nas je katastrofalna odluka linijskog i suca. Na kraju se osjećam izdano. Nakon utakmice pomoćni sudac nam je rekao da mu je žao zbog te odluke, ali to nam ne pomaže puno. Podići zastavicu u tom trenutku... Vidio je da smo dobili drugu loptu i udarac. Bila je to jako loša odluka. To je protiv pravila. Katastrofa, ali nažalost, tako je.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo