19°C
Mostar 23°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 20°C

17.05.2024 / 15:23 Fudbal - Direktor reprezentacije BiH

Spahić: Najteže mi je bilo kad mi je Sušić rekao da više ne računa na mene

Spahić: Najteže mi je bilo kad mi je Sušić rekao da više ne računa na mene
Screenshot

Direktor Fudbalske reprezentacije BiH Emir Spahić govorio je u intervjuu za Novu BH o najtežim trenucima u karijeri.

Otkrio je da mu je najteži trenutak bio kada mu je selektor BiH Safet Sušić rekao da ne računa više na njega.

“Kad mi je bilo najteže? Kad mi je selektor Sušić rekao da ne računa više na mene. Evo to vam je ekskluziva. I to nikad nikome nisam rekao. Pape me nazvao i rekao mi ‘Ja tebe više ne trebam’. Ovako direktno. Ne znam hoću li se tačno izaraziti, ali rekao je da sam neko ko direktno utječe na ekipu. Što jeste tačno. Ja tu stvarno selektora Papeta poštujem, jer je bio iskren prema meni. To me strašno zabolilo", kazao je Spahić.

"Ja znam da je to bilo delegirano i od Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. Ljudi koji su napravili veliki pritisak na njega, u tom trenutku ne znam. I normalno novinara", kazao je.

Spahić je ispričao kako je došlo do sitaucije da se Sušić odlučio ponovo ga pozvati da se vrati u reprezentaciju BiH.

“Kada smo izgubili utakmicu poslije Kipra, on je mene navečer zvao da i kaže ‘Hoću da se ti vratiš’. Ja sam pitao kako da se šefe sad vratim. Ja da se vratim, a vi meni kažete da vam nisam potreban više. Ja imam 33 godine i igram u Leverkuzenu. I onda sam ja prvo rekao da neću.

Onda me napao moj otac i rekao baš svašta. Ko si ti, rekao mi je, čovjeku trebaš, ponovo te zove. Treba te tvoj narod, stvarno me napao katastrofa", rekao je.

Emir Spahić

Emir Spahić ekskluzivno za Novu: Najteži trenutak u karijeri mi je bio kad mi je Pape rekao da više ne računa na mene. Cijeli intervju sa Emirom Spahićem, direktorom Nogometne reprezentacije BiH pogledajte u Dnevniku Nove večeras u 18.30 sati.

Posted by NOVA BH on Friday, May 17, 2024

"On je mene pitao, što si ti na mene ljut. Ne, ja nisam ljut. Vi znate, da sam bio uvijek vojnik reprezentacije. Da li sam radio greške? Sigurno jesam. Da je bilo grešaka, sigurno je bilo. Evo Francuske. Kad nisam umro poslije Francuske. Moj otac i majka  bili na tribinama, ja napravim penal”, ispričao je Emir Spahić.

Kompletan intervju biće emitovan večeras.

(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo