22°C
Mostar 26°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 25°C
Bihać 22°C

07.05.2024 / 16:23 Fudbal - Igračka križaljka

Dva igrača prije kraja sezone napustili FK Velež

Dva igrača prije kraja sezone napustili FK Velež
Foto: FK Velež

FK Velež itekako spješno završava takmičarsku godinu 2023/24. nakon što su Rođeni ponovo izborili plasman na evropsku scenu.

U narednom periodu radit će se na selekciju ekipe za predstojeću sezonu, pa tako od naredne definitivno dres Veleža neće nositi dvojica iskusnih fudbalera. U pitanju su ofanzivac Adnan Džafić i veznjak Emir Halilović.

Džafiću i Haliloviću ugovor ističe kroz nekoliko sedmica, ali trener Dean Klafurić je svejedno odlučio da mu neće biti potrebni do kraja sezone.

Da su njih dvojica praktično bivši igrači Rođenih potvrđeno je tokom dođaja održanog na Starom mostu tokom najave Crvene noći.

Na zajedničkoj timoskoj fotografiji nije bilo Džafića i Halilovića što je jasan znak da do kraja sezone, ali i u budućnosti više neće nositi dres mostarskih Crvenih.

Džafić je u Velež stigao prošlog ljeta, a na 23 nastupa zabio je četiri gol, dok je Halilović stanovnik Mostara bio od 2022. godine.

Inače, ovogodišnja Crvena noć će biti održana u petak, 10. maja. Potvrđen je dolazak brojnih poznatih fudbalskih ličnosti sa područja Hercegovine i legendi Veleža.

Imena poput Mehe Kodre, Envera Marića, Džemala Hadžiabdića, Blaža Sliškovića, Vukašina Petranovića dovoljno govore, dok se očekuje dolazak i najbolje sportašice u BiH Lane Pudar, zatim bivše NBA zvijezde Mirze Teletovića.

Svoje prisustvo potvrdio je i nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije BiH i novoimenovani direktor reprezentativnih selekcija, Emir Spahić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo