22°C
Mostar 26°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 25°C
Bihać 22°C

07.05.2024 / 09:54 Fudbal - Unitedov trener

Ten Hag nakon katastrofe: Ja sam apsolutno pravi za ovaj klub!

Ten Hag nakon katastrofe: Ja sam apsolutno pravi za ovaj klub!
Foto: Agencije
Debaklom 0:4 kod Crystal Palacea tri utakmice prije kraja Premier lige pali engleski velikan izjednačio je jedan i srušio drugi crni klupski rekord.

Manchester Unitedu ovo je već 13. poraz u sezoni i ima najviše poraza otkako je prije 32 godine počela era Premier League.

Nadalje, s četiri primljena gola na Selhurst Parku United je došao do čak 81 gola u svojoj mreži ove sezone u prvenstvu. Tako je izjednačio najgori učinak iz sezone 1976./77., ali ove sezone sigurno će ga nadmašiti.

Naime, do kraja prvenstva ostale su mu tri utakmice, i to protiv jakih protivnika. Igra još protiv Arsenala, Newcastlea i Brightona pa je uz njegovu formu teško očekivati da protiv ovakvih rivala neće primiti još golova.

United je porazom kod Palacea pao na tek osmo mjesto. Ako bi tamo ostao do kraja, preko prvenstva ne bi izborio Evropu iduće godine.

Istina, uspio se probiti u finale FA kupa, ali ovakvom Unitedu tamo nitko ne daje šanse protiv Manchester Cityja.

Nakon katastrofe Erik Ten Hag dobio je novinarsko pitanje misli li da je poslije svega navedenog pravi čovjek da vodi Manchester United. "Apsolutno", odgovorio je, prenosi Index.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo