21°C
Mostar 26°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 22°C

03.05.2024 / 16:23 Fudbal - Reprezentativac BiH

Tabaković odlazi iz Herthe za 30 miliona eura?

Tabaković odlazi iz Herthe za 30 miliona eura?
Foto: (City-Press GmbH / Hertha FSC)

Novi reprezentativac Bosne i Hercegovine i član berlinske Herthe Haris Tabaković, mogao bi otići iz kluba za 30 miliona eura.

Naime, trener Herthe odredio je cijenu za najboljeg igrača ovog tima, a u pitanju je Tabaković, koji igra u životnoj formi od dolaska u Njemačku.

Nevjerovatan progres karijere Tabakovića doveo ga je do toga da nakon 21 gola u Herthi gotovo da može birati bolji i etabiliraniji klub. Trener Pal Dardai danas je poručio kako je Tabaković dostupan za prodaju, ali za čak 30 miliona eura, što će neko ipak teško platiti za 29-godišnjeg fudbalera.

"Trudimo se da zadržimo sve igrače koji su ovdje. To bi bio sljedeći korak unaprijed za Herthu nakon haotičnog početka i tri mjeseca u neizvjesnosti prošlog ljeta. Posao kluba je da osigura da ekipa ostane na okupu, a onda dovede tri ili četiri igrača za ovu ligu, specijaliste koji nam trebaju. Onda imate realne šanse za napredak", rekao je mađarski stručnjak.

Dardai se potom oglasio o Tabakoviću, kao najvrednijem i najboljem igraču kluba, prenosi ugledni Kicker.

"Ako neko dođe i ponudi 30 miliona eura za Harisa, onda moramo razgovarati. Mislim da nema namjeru da ode odavde, ali na kraju i novac igra ulogu. Haris je važan dio ovog tima, a trenutno svi žele da ostanu. Ipak, bit će iznenađenja tokom ljeta", dodao je Dardai.

Hertha je Tabakovića dovela za samo 500.000 eura prije sezone iz bečke Austrije, a prodaja za više miliona eura bio bi pun pogodak.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo