29.09.2024 / 13:26 Regija - Istra

Srbin i Hrvat ukrali sve stvari iz lokala: Nisu dobili plate

Srbin i Hrvat ukrali sve stvari iz lokala: Nisu dobili plate
Foto: Ilustracija

Dvojac iz Hrvatske i Srbije otuđio je kompletan kuhinjski inventar u periodu od od 17. do 19. septembra iz ugostiteljskog objekta na području Brtonigle, saopštila je istarska policija.

Uzeli su rashladne vitrine, mašinu, peć za picu, roštilj, ledomat, pult za serviranje, razne kuhinjske aparate, kao i stolice, stolove i klupe. Takođe otuđili su i sef, padobran i druge predmete čime su pedesetpetogodišnjem slovenskom državljaninu pričinili štetu veću od 100.000 eura.

Riječ je o šezdesetsedmogodišnjem Zagrepčaninu i tridesetdevetogodišnjim državljaninu Srbije kojima je umaška policija utvrdila sumnju da su počinili krivično djelo krađe. Dvojac je uhapšen u petak, a sumnjiče se da su od 17. do 19. septembra iz ugostiteljskog objekta na području Brtonigle otuđili sav kuhinjski inventar.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, šezdesetsedmogodišnjak je u subotu priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, a protiv državljanina Srbije podnosi se krivična prijava u redovnom postupku.

Nezvanično se saznaje da je riječ o bivšim radnicima tog ugostiteljskog objekta kojima vlasnik nije isplatio platu, pa su ga pokrali.

Taj se slučaj povezuje s onim od prije 12 dana kada je umaška policija dovršila kriminalističko istraživanje nad pedesetpetogodišnjim slovenačkim državljaninom te je utvrdila sumnju da je počinio krivično djelo neisplate plate i povrede prava iz socijalnog osiguranja.

Sumnjiči se da od 1. jula do 15. septembra nije isplatio plate ni podmirio doprinose iz penzijskog i zdravstvenog osiguranja, čime je oštetio tri radnice od 21, 22 i 34 godine za više hiljada evra. Protiv slovenačkog državljanina je nadležnom državnom tužilaštvu podnesena kriviča prijava u redovnom postupku.

(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo