27.09.2024 / 19:23 BiH - Nastavak agonije

Opet žalba na tender za radioterapiju: Tuzlaci najavljuju proteste

Opet žalba na tender za radioterapiju: Tuzlaci najavljuju proteste
Foto: Vijesti.ba
Nakon što je od Ureda za razmatranje žalbi BiH dva puta poništena nabavka "Linearnog akceleratora, CT simulatora, sistema za planiranje u radioterapiji i fantoma", Univerzitetski klinički centar Tuzla je prema Zakonu o javnim nabavkama na portalu javnih nabavki, dana, 21.06. 2024. godine, objavio novu tendersku dokumentaciju za nabavku gore navedene opreme.

Nakon okončanja predmetnog postupka, 09. 09. 2024. godine, mostarska firma Inel-Med d.o.o. izabrana je kao najpovoljniji ponuđač.

"Pored firme Inel-Med doo Mostar na tender se prijavila i firma MSG d.o.o. Tuzla, koja je od Komisije za javne nabavke ocijenjena kao nepravilna, iz razloga što ne zadovoljava sve uslove postavljene u tehničkoj specifikaciji navedenoj u tenderskoj dokumentaciji. Univerzitetski klinički centar Tuzla zaprimio je žalbu od MSG d.o.o. Tuzla, zastupanog po punomoćniku Sanelu Neziriću. Komisija je u postupku analize žalbenih navoda te će odluku po žalbi saopćiti u zakonski određenom roku u ponedjeljak", navodi se u saopštenju UKC Tuzla, čiji potpisnik je V.D. direktor Šekib Umihanić.

Ukoliko žalba bude prihvaćena, u Tuzli će se 5. oktobra organizovati protesti građana.

(Vijesti.ba

Izdvajamo