27.09.2024 / 16:18 Ostali sportovi - Ilidžanski šampioni

Nermin Muzur ugostio osvajače paraolimpijskih medalja

Nermin Muzur ugostio osvajače paraolimpijskih medalja
Foto: Općina Ilidža
Načelnik Ilidže Nermin Muzur danas je u Općini Ilidža ugostio aktuelnog paraolimpijskog osvajača srebra Ismaila Barlova s trenerom Amelom Kapom, a s njima i Ismeta Godinjaka, reprezentativca Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci, člana naše trofejne reprezentacije u sjedećoj odbojci i aktuelnog paraolimpijskog viceprvaka. One koji su nas posljednjih sedmica učinili neizmjerno ponosnim.

"Teško je opisati osjećaj divljenja prema ovim sportskim čarobnjacima, dovoljno ih je samo gledati i upijati njihovu energiju, želju i motivaciju. Želja nam je da našim Ilidžancima budemo podrška i radujemo se njihovim novim nastupima", rekao je Muzur.

Bez obzira na brojne izazove, naši paraolimpijci ostaju istrajni na putu ostvarivanja vrhunskih rezultata i osvajanja medalja. Zahvalili su se načelniku na prijemu, izdvojenom vremenu i simboličnim poklonima, ali ponajviše na poklonjenoj pažnji sportistima.

Za Ismaila Barlova ovo je bila prva Paraolimpijada, dok je nastup u Parizu iskusnom Godinjaku bilo sedmo pojavljivanje na Paraolimpijskim igrama.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo