27.09.2024 / 10:21 Crna hronika - Kanton Sarajevo

FUP istražuje slučaj dojava o postavljenim bombama u dvije škole u Sarajevu

FUP istražuje slučaj dojava o postavljenim bombama u dvije škole u Sarajevu
Foto: Fena
Federalna uprava policije (FUP), po nalogu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, postupa u slučaju dojava o postavljenim eksplozivnim napravama u dvije škole u Sarajevu ...

... dok istražne radnje u vezi dojava o postavljenim eksplozivnim napravama u tržnim centrima sprovodi druga policijska agencija, rečeno je danas Feni iz FUP-a.

Proteklih dana građane Sarajeva je uznemirio niz lažnih dojava o bombama na mjestima javnih okupljanja. Aerodrom, dvije srednje škole, tri tržna centra, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine - ukupno sedam dojava o eksplozivnim napravama u tri dana.

Iz FUP-a podsjećaju da su zajedno s MUP-om Kantona Sarajevo izvršili KDZ preglede u tržnim centrima u Sarajevu gdje su bile dojave o postavljenim eksplozivnim napravama.

- S obzirom na to da Sektor za borbu protiv terorizma i kompjuterskog kriminala Federalne uprave policije još uvijek poduzima istražne mjere i radnje s ciljem otkrivanja počinitelja krivičnog djela u ovom momentu nismo u mogućnosti iznositi detaljnije informacije - rečeno je Feni iz FUP-a.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo