8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

08.02.2023 / 17:56 BiH - Vanredna sjednica

Predsjedništvo BiH donijelo odluku o slanju OS u Tursku

Predsjedništvo BiH donijelo odluku o slanju OS u Tursku
Foto: Vijesti.ba
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na 6. vanrednoj sjednici usvojilo zaključak o upućivanju pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Republiku Tursku ...

... radi pružanja pomoći u otklanjanju posljedica zemljotresa, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjendištva BiH Denisa Bećirovića.

- Predsjedništvo BiH usvojilo je zaključak kojim se daje saglasnost Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine da uputi deklarisani Medicinski tim Oružanih snaga BiH u Republiku Tursku.

Također, ovim zaključkom se zadužuje Ministarstvo odbrane BiH da po hitnom postupku preduzme mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi upućivanja mješovitog kontingenta Oružanih snaga BiH u Republiku Tursku radi pružanja pomoći u otklanjanju posljedica zemljotresa - navedeno je.

U saopćenju je istaknuto da Predsjedništvo BiH zadužuje Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine da sagleda mogućnost doniranja opreme, potraživane od strane Republike Turske kroz zahtjev dostavljen prema NATO EARDCC, te pokrene proceduru njenog eventualnog upućivanja.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo