7°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

08.02.2023 / 10:35 BiH - Zimska akcija

RO Mehramet Mostar od početka godine podijelio 375 paketa

Regionalni odbor „Merhameta“ Mostar od početka godine realizovao je zimsku akciju podjele prehrambenih paketa porodicama slabijeg materijalnog stanja na području Hercegovine, u sklopu koje je podijeljeno 375 paketa vrijednosti 30.000 KM.

U saradnji s osnovnim odborima koji djeluju u sklopu Regionalnog odbora „Merhameta“ Mostar te volonterima iz mnogih hercegovačkih mjesta uspješno smo realizovali distribuciju i podjelu 375 prehrambenih paketa porodicama slabijega materijalnog u Mostaru,Konjicu, Jablanici,Prozoru, Čapljini, Ljubuškom,Stocu i Tomislavgradu.

Uz podršku Merhameta Norveške danas smo u Stocu i Čapljini, a tokom proteklog vikenda i u Tomislavgradu realizovali akciju distribucije ogrijeva za deset porodica.

Merhamet je pokrenuo akciju prikupljanja pomoći za narod Turske i Sirije, te su trenutno naše aktivnosti fokusirane na apel građanima da iskažemo solidarnost sa ugroženim stanovništvom Turske i Sirije.

Akcija će trajati do 6 marta i uvjereni smo da će građani Bosne i Hercegovine ponovo dokazati svoju solidarnost i podržati nastojanja da se koliko je moguće pomogne našim prijateljskim zemljama.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo