0°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

30.01.2023 / 13:38 Obrazovanje - Bihać

U svim osnovnim i srednjim školama USK-a počelo drugo polugodište

U svim osnovnim i srednjim školama USK-a počelo drugo polugodište
Foto: FENA

U svim osnovnim i srednjim školama na području Unsko-sanskog kantona (USK) jutros je počela nastava u drugom polugodištu.

-Ispoštovali smo našu raniju odluku o produženju zimskog raspusta za jednu sedmicu, a u kojoj je jasno naznačeno da nastava počinje 30. januara. Dobro je što smo na sjednici Skupšine USK-a usvojili Odluku o privremenom financiranju kantona i sada možemo krenuti u rješavanje financijske konstrukcije što se tiče ogrijeva u osnovnim i srednjim školama, ali isto tako i prijevoza učenika. S prijevoznicima je sve usaglašeno, tako da je učenicima osiguran uobičajeni prijevoz - izjavio je kantonalni ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Almin Hopovac.

Dodao je kako su škole već u poodmakloj fazi raspisivanja tenderskih procedura, tako da bi svi zahtjevi i potrebe za zagrijavanjem školskih prostorija trebali biti adekvatno ispunjeni.

Direktorica Osnovne škole "Harmani 2" u Bihaću Nermina Delić također je potvrdila da se nastavni proces u drugom polugodištu odvija prema planu i programu, te da je skoro 800 učenika ove škole ponovo u svojim klupama.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo