8°C
Mostar 11°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

03.01.2023 / 08:46 SHOW - Vojvoda od Sussexa

Prince Harry govorio o odnosu sa porodicom: Ne žele se pomiriti sa mnom

Prince Harry govorio o odnosu sa porodicom: Ne žele se pomiriti sa mnom
Foto: Agencije

Princ Harry nastavio je govoriti o razdoru u britanskoj kraljevskoj porodici, istaknuvši kako ne postoji spremnost za pomirenje sa strane njegovog oca i brata.

“Želio bih svog oca nazad. Želio bih svog brata nazad”, kazao je novinaru Tomu Bradbyju u intervjuu koji bi trebao biti prikazan na ITV1 u nedjelju.

Aktualni vojvoda od Sussexa je istaknuo kako “nisu pokazali apsolutno nikakvu spremnost za pomirenje”.

U nedjelju se očekuje i emitiranje intervjua s Andersonom Cooperom za popularni show ‘60 minuta’, kojeg je CBS opisao kao “prvi američki televizijski intervju princa Harryja u kojem je razgovarao o svojim nadolazećim memoarima ‘Spare’ i prisjetio se svog djetinjstva, gubitka majke i života kao vojvode od Sussexa. živi u Velikoj Britaniji, a sada u Americi.”

U snimci objavljenoj u ponedjeljak, Cooper je pitao princa Harryja o kritikama upućenim njemu i njegovoj supruzi Meghan, vojvotkinji od Sussexa, u vezi s odlukom da se povuku sa svojih kraljevskih dužnosti, ali je javno iznio svoje pritužbe zbog toga što je dovelo do tog poteza.

Drugi sin kralja Charlesa ponovio je da je pokušao privatno riješiti problem.

“I svaki put kad sam to pokušao učiniti privatno, dolazilo je do brifinga i curenja informacija i podmetanja priča protiv mene i moje žene. Znate, porodični moto je ‘Nikada se ne žali, nikad ne objašnjavaj'”, dodao je.

Par je nedavno dospio na naslovnice zbog Netflixovog dokumentarca ‘Harry & Meghan’, koji je debitirao prošlog mjeseca. U njemu je par podijelio priče o upoznavanju i poglede na to kako su ih tretirai mediji i njihove porodice.

Također se očekuje da će princ Harry otkriti više detalja o svom životu u kraljevskoj obitelji i izvan nje u nadolazećem televizijskom intervjuu za britansku mrežu ITV, u kojem je rekao: “Želim obitelj, a ne instituciju”.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo