0°C
Mostar 6°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

01.12.2022 / 15:49 Politika - Novoizabrani dopredsjedavajući PDPS BiH

Čavara: SNSD nezaobilazan partner na državnom nivou

Čavara: SNSD nezaobilazan partner na državnom nivou
Foto: FENA
Novoizabrani dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Marinko Čavara izrazio je danas zadovoljstvo jer je konstituirajuća sjednica tog doma održana kako propisuje Poslovnik i Ustav BiH.

Kaže da je na taj način učinjen prvi korak dogovora između stranaka okupljenih oko Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, čiji je Čavara kadar, osam stranaka s kojima je ranije potpisan sporazum.

- Nadam se da ćemo u skladu s poslovnicima i ustavima realizirati sve ono što smo naveli u programskim opredjeljenjima potpisanog sporazuma o parlamentarnoj većini, te pokrenuti zastoj u Bosni i Hercegovini - kazao je Čavara novinarima.

Odgovarajući na pitanja novinara, ponovio je da su poslanici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) glasali za predsjedavajućeg Doma Denisa Zvizdića iz Naroda i Pravde, što je jedan od osam stranaka potpisnica sporazuma, što pokazuje da je SNSD nezaobilazan partner na državnom nivou.

Dodao je da opozicija ima pravo da kaže da ne vjeruje vlasti, što je u ustaljena praksa u svim sistemima, ali nada se da Stranka demokratske akcije (SDA) neće apriori biti protiv svega onoga što vlast radi.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo