10°C
Mostar 13°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 8°C

05.10.2022 / 15:48 Izbori 2022 - Nepravilnosti

Borenović najavio krivične prijave: Ovoriti sve vreće

Borenović najavio krivične prijave: Ovoriti sve vreće
Foto: S. Spahić
Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović zajedno sa predsjednikom SDS-a Mirkom Šarovićem stigao je u zgradu Centralne izborne komisije BiH (CIK) kako bi predao zahtjev za ponovno brojanje glasova za nivo predsjednika RS.

Nakon što je zahtjev za ponovno brojanje predat, Borenović se obratio novinarima.

- Riječ je oko 100 nepravilnosti, gdje je riječ oko 65.000 glasova - kazao je predsjednik PDP-a.

Ukazao je da je najviše nepravilnosti u Doboju, Zvorniku i Prijedoru.

- Brojne glasove su dobili nepoznati kandidati, a naš je kandidat dobio 0. Za nekoliko dana idem za dopunjenim zahtjevom za ponovno brojanje. Ovo je obaveza institucija da se stane u kraj političkoj korupciji, koja je preduslov svakoj korupciji - naglašava Borenović.

Smatra da je potrebno otvoriti sve vreće sa glasačkim listićima.

- Treba da se ustanovi da li su te nule namjerno stavljeno. Nema nijednog primjera da je vlast oštećena. Vidim da su se ljudi ohrabrili, dobijamo sve više izjava da je ljude sramota. Batinaši kradu izbornu volju građana i kome ćete u Doboju uložiti prigovor -rekao je Borenović.

On je istakao da se treba utvrditi volja birača ili brojača, a da će sve ostalo ovu zemlju odvesti u nestanak. Borenović je naveo kako smatra da nije bilo preuranjeno proglašenje pobjede Jelene Trivić, kandidatkinje za predsjednika RS.
Predsjednik PDP-a je najavio krivične prijave. Bit će stotinu krivičnih prijava, možda i hiljade. Svi će odgovarati za falsifikovane dokumente koje su objavili od ATV-a, RTRS-a, Srne i Faktor magazin.

To meni daje snagu da se borim do kraja - izjavio je Branislav Borenović.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo