10°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

05.10.2022 / 09:52 Izbori 2022 - Fahrudin Skopljak

SDA nakon pobjede najavljuje formiranje vlasti u TK

SDA nakon pobjede najavljuje formiranje vlasti u TK
Foto: Vijesti.ba

Osam političkih subjekata u Tuzlanskom kantonu prešli su, prema preliminarnim i nepotpunim rezultatima Općih izbora koje je objavila CIK BiH, izborni prag od 3 posto.

U Skupštini TK participirat će: SDA (30,32 posto prebrojanih glasova), SDP BiH (18,37), Demokratska fronta (9,85), PDA BiH (8,51), Stranka za BiH (5,70), Narod i pravda (5,10), Socijaldemokrati BiH (3,96) i Naša stranka (3,39).

Prema trenutnim projekcijama, SDA je dobila 12 mandata, SDP 8, Demokratska fronta i PDA BiH po 4, S BiH, SD BiH i NiP po 2, te Naša stranka jedan mandat.

- Ponovit ću ono što sam rekao i na skupu kojim smo završili našu predizbornu kampanju u Tuzlanskom kantonu, a to je da ću kao predsjednik KO SDA TK od onih koji budu izabrani u zakonodavnu i izvršnu vlast tražiti da budu sluge ovog dobrog naroda i stražari na bedemima Bosne i Hercegovine. Vjerujem da ćemo u što skorijem roku pronaći partnere čija je politika zasnovana na sličnim principima i zajedno za njima u mandatu od četiri godine kreirati ambijent za što kvalitetniji i sigurniji život svih građana TK - kazao je nakon izborne pobjede predsjednik Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Fahrudin Skopljak

Istaknuto je da još rano govoriti o postizbornim koalicijama.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo