11°C
Mostar 14°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C
Powered by Dark Sky

26.09.2022 / 16:03 Izbori 2022 - Izborne debate

Izetbegović zadovoljan debatom na FTV, Bećirović priziva novu

Izetbegović zadovoljan debatom na FTV, Bećirović priziva novu
Foto: Vijesti.ba
Izborna debata na Televiziji Sarajevo u kojoj su trebali učestvovati kandidati za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović, Bakir Izetbegović i Mirsad Hadžikadić je otkazana.

Prvo je to potvrdio Hadžikadić, a potom i Bećirović koji je uz to ustvrdio da je TVSA odgovorio da je spreman pojaviti se u debati, ali je vjerovatno zbog činjenice da se u debati neće pojaviti Izetbegović odustao.

Nepojavljivanje u debati na TVSA u svakom slučaju ima svoje utemeljenje u činjenici da je nejasno zašto bi uopće kantonalne televizije insistirale na predsjedničkim debatama. Po toj bi se formuli predsjednički kandidati trebali pojaviti i na RTV TK ili RTV USK.

Bećirović saopćenje, u kojem je pojasnio stav, zaključuje porukom Izetbegoviću da ga čeka sutra na državnoj televiziji (BHT). No, kako doznajemo Izetbegović je već ranije obavijestio BHT kako nema namjeru sudjelovati u debati, s obzirom da je jedna takva već održana na Federalnoj televiziji (FTV) prije nekoliko dana.

Izetbegović vjerovatno polazi od činjenice da bi teme debate bile manje-više iste, ali i pokazuje da je bio zadovoljan sudjelovanjem u debati održanoj na FTV-u. S druge strane, Bećirovićev poziv na, kako mnogi tumače 'popravni', pokazuje suprotno.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo