-2°C
Mostar 4°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

25.09.2022 / 21:34 Košarka - El Clasico

Odlična partija Muse: Real Madrid osvojio Superkup!

Odlična partija Muse: Real Madrid osvojio Superkup!
Foto: Vijesti.ba

Košarkaši Real Madrida u velikom El Clasicu večeras su savladali Barcelonu, a bio je to meč finala Superkupa Španije.

Kraljevski tim je slavio rezultatom 89:83, a važnu ulogu u osvajanju trofeja odigrao je Džanan Musa, koji je bio drugo ime susreta!

Musa je odlično otvorio meč i bio najzaslužniji za vodstvo Reala, a s njegovim izlaskom iz igre Madriđani padaju i Barca pravi preokret.

Dugo je potom Barca vodila, a prednost je rasla i na 12 poena razlike (45:33).

No, u finišu treće dionice na scenu stupa Sergio Llull, koji pogađa tri vezane trojke, Real pravi seriju od čak 19-2 i prelazi u vodstvo!

Na startu posljednje dionice je Real imao i +7, ali onda upada u krizu i Barca stiđe do preokreta (59:58). Uslijedile su važne trojke Jokubaitisa i Tobeya, a na drugoj strani je Musa siguran s linije slobodnih bacanja, pa se u posljednje četiri minute ulazi s prednošću Barce 65:63.

Odigrao je Musa u tim trenucimai dobru odbranu, a poenima Tavaresa Real prelazi u vodstvo. Ušlo se u dramu u završnici, a na 15 sekundi Barca poravnava rezultat na 71:71 preko Tobeya.

Potom je Real odigrao očajan napad za pobjedu i Deck je promašio loš šut za tri poena, pa je meč otišao u produžetak.

Na startu dodatnih pet minuta Musa pogađa jedno od dva bacanja, a potom Laprovitola donosi vodstvo Barci. Igralo se koš za koš nakon toga, ali nezaustavljiv je pod košem bio centar Reala Edy Tavares, koji svom timu donosi 79:76.

Na kraju ključne poene za Real postižu Yabusele i Deck s linije slobodnih bacanja, a na drugom kraju parketa nestvarni Tavares blokira udarac Sanlija za poravnanje.

Završilo je 89:83.

Musa je meč okončao s 19 poena (7/10 šut iz igre), a podijelio je i 3 asistencije i uhvatio 2 skoka. Prvo ime susreta bio je njegov saigrač Tavares sa 24 poena, 12 skokova i 4 blokada. Kod Barcelone je 21 poen ubacio Sertac Sanli.





(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo