10°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

30.08.2022 / 10:04 Obrazovanje - Saopćenje

Drugi upisni rok na Univerzitetu 'Džemal Bijedić'

Drugi upisni rok na Univerzitetu 'Džemal Bijedić'
Foto: FENA

Na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru otvoren je konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog i drugog ciklusa studija za akademsku 2022/23. godinu u drugom upisnom roku.

Konkurs će biti otvoren do 16. 9., a pravo na upis i status studenta na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru imaju svi kandidati koji su završili četverogodišnju školu u Bosni i Hercegovini ili u inozemstvu.

U drugom upisnom roku omogućeno je apliciranje na sedam fakulteta, i to: Agromediteranski fakultet (Ekologija i upravljanje okolišem u poljoprivredi); Ekonomski fakultet (Akademski dodiplomski studij); Fakultet humanističkih nauka (Bosanski jezik i književnost, Engleski jezik i književnost, Historija); Građevinski fakultet (Građevinarstvo – opći odsjek); Mašinski fakultet (Kompjuterski inžinjering, Dizajn proizvoda, Energetika); Nastavnički fakultet (Sport i zdravlje, Psihologija i sociologija, Predškolski odgoj, Stručni studij iz oblasti sporta); Pravni fakultet (Opći smjer, Kriminologija i sigurnosne studije).

Također je omogućeno apliciranje na pet univerzitetskih studija, i to: Zdravstvena njega, Studij turizma, Dizajn interijera, Poslovna informatika i Farmacija.

„Univerzitet ‘Džemal Bijedić’ u Mostaru teži da postane fleksibilna, funkcionalna i društveno odgovorna visokoškolska ustanova, u regiji prepoznatljiva po modernim studijskim programima svih ciklusa, otvorena za saradnju i internacionalizaciju. Prema tome, pozivamo sve kandidate za upis na naš Univerzitet da prema vlastitim željama i afinitetima odaberu odgovarajući studij i u narednom periodu apliciraju za upis. Naša je odgovornost da studentima omogućimo kvalitetan nastavni proces i da im studiranje bude jedan od ljepših perioda u životu. Pridružite nam se, mi gradimo budućnost“, priopćeno je s Univerziteta „Džemal Bijedić“.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo