12°C
Mostar 14°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

16.08.2022 / 20:53 Politika - Skup u Visokom

Radončić: Moraju prestati napadi na Islamsku zajednicu i OHR

Radončić: Moraju prestati napadi na Islamsku zajednicu i OHR
Foto: Vijesti.ba

U Kulturnom centru "Altindag" večeras je održano unutarstranačko savjetovanje Saveza za bolju budućnost BiH, na kojem se obratio i predsjednik Fahrudin Radončić.

- Nećemo dozvoliti da bilo ko pokušava poništiti rezultate, moral i vojne i civilizacijske uspjehe Oružanih snaga BiH. Nećemo dozvoliti rušenje državnih i entitetskih institucija, nećemo dozvoliti slabljenje BiH i njene veze sa Zapadom i zapadnim zemljama, nećemo dozvoliti da nas od deceniju i duže vode članovi Predsjedništva BiH koji se hvale velikim patriotskim moćima, a nisu u stanju da podignu helikopter za gašenje požara bez potpisa separatiste Milorada Dodika - rekao je Radončić, praćen aplauzom.

Ovom prilikom on je ponovo potencirao da moraju prestati napadi na Islamsku zajednicu BiH i njene autoritete te da mora prestati rušenje autoriteta visokog predstavnika (OHR) jer je to nedopustivi ulazak u razbijački voz Milorada Dodika i njegovo cijepanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH.

Radončić je ovom prilikom govorio da je budućnost BiH u stabiliziranju međunacionalnih odnosa, takmičenju u stvaranju novih vrijednosti, izgradnji autoputeva, infrastrukturnim radovima i zapošljavanju s visokim plaćama, koje će omogućiti mnogo više penzije i bolji život svim građanima.

Radončić je ponovio ideju da svaka majka koja rodi troje djece dobije status penzionera, kako bi se sačuvali natalitet i obnovile generacije u BiH, jer glupost da će roboti mijenjati naše ljude treba s ironijom potpuno odbaciti.

Usto, Radončić je najavio tešku i energetsku zimu i ponovio da bi se izgradnjom toplovoda Kakanj - Sarajevo, osim prijestonice, moglo grijati i kompletno Visoko s prigradskim naseljima. 

Govorili su i Bakir Ramić, Meldina Ugarak te Adnan Jupić, koji su bili domaćini skupa. 

Radončić je na skupu pozvao mlade ljude: "Nemojte da vas predizborni ratni huškači dodatno tjeraju u inozemstvo“.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo