8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

07.08.2022 / 21:22 Politika - Rezultati referenduma

Opozvan načelnik Bratunca Srđan Rankić

Opozvan načelnik Bratunca Srđan Rankić
Foto: eSrebrenica

Načelnik Bratunca Srđan Rankić opozvan je na današnjem referendumu.

Prema trenutnim rezultatima referenduma u Bratuncu, prebrojanim sa redovnih biračkih mjesta, 395 glasova više je za opoziv načelnika Srđana Rankića, izjavila je predsjednica Opštinske izborne komisije (OIK) Ivana Milanović.

Milanović je potvrdila da je na glasanje izašlo 7.116 građana.

- Od tog broja imamo 644 lica koja su glasala na nepotvrđenom biračkom mjestu i 21 lice koje je glasalo putem mobilnog tima. Za ova dva biračka mjesta rezultate glasanja ćemo imati sutra u 12.00 sati. Što se tiče redovnog biračkom mjesta, trenutno je više glasova za opoziv načelnika opštine Bratunac gospodina Srđana Rankića – kazala je Feni Milanović.

Ona naglašava da ne mogu potvrditi informaciju da je opoziv izglasan do 18.augusta jer tog datuma stižu glasački listići koji su poslani putem pošte na adrese glasača.

- 3.155 listića smo uputili na adrese glasača. Trenutno je 395 više glasova za opoziv. Ipak, treba uzeti u obzir da nisu uračunati nevažeći glasovi i ovi trenutni rezultati su informacije sa terena. Tek noćas iza ponoći imat ćemo tačan podatak koliko je glasova za, protiv i nevažećih na redovnom biračkom mjestu – istakla je Milanović.

Biračka mjesta su zatvorena u 19 sati, a da je referendum uspio za Srpskainfo je rekao i Nenad Nešić, predsjednik DNS, jedne od stranaka koje su u Skupštini opštine pokrenule opoziv.

– Razlika u glasovima je velika, referendum je uspio – rekao je Nešić.

Referendum o opozivu Srđana Rankića, načelnika opštine Bratunac, je uspio, saopšteno je iz SNSD-a.

"Zajedno s narodom Bratunca smo pokazali da ne postoji pojedinac kojem ćemo dozvoliti da zarobi jednu opštinu i blokira njen razvoj", objavljeno je na Twitter nalogu SNSD-a.

Ističu da je to prvi korak na putu na čijem kraju je ubrzan razvoj Bratunca.

Skupština Bratunca je 7. jula, glasovima 19 prisutnih od ukupno 25 odbornika, donijela odluku o pokretanju postupka opoziva načelnika ove lokalne zajednice.

Kao razlozi za opoziv navedeni su potpuni izostanak saradnje načelnika sa Skupštinom Bratunca, veliko povećanje dugova i neizmirenih obaveza opštine u posljednjih nekoliko mjeseci, nezakonito zapošljavanje, neizvršenje predizbornih obećanja i projekata čija je realizacija bila u toku prije 18 mjeseci kada je Rankić preuzeo dužnost.

 

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo