3°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 8°C
Bihać 6°C

28.05.2022 / 08:27 BiH - Oštećeno mu auto

Upućene prijetnje predsjedniku SDP-a Čapljina Mariju Šimoviću

Upućene prijetnje predsjedniku SDP-a Čapljina Mariju Šimoviću
Foto: Arhiv
Predsjednik gradskog odbora SDP-a Čapljina Mario Šimović dobio je jučer ozbiljne prijetnje te mu je oštećeno auto.

Kantonalni odbor SDP BiH HNK je najoštrije osudio uništavanje imovine i prijetnje upućene vijećniku SDP-a BiH u Gradskom vijeću Čapljine Mariju Šimoviću.

- Za nas u SDP-u potpuno je neprihvatljiv svaki vid prijetnji  i zastrašivanja pa tako i one  koje je u petak uništavanjem osobnog vozila i ostavljanjem prijeteće pisane poruke jedna ili više, njemu nepoznatih, osoba uputila vijećniku Mariju Šimoviću. Ovim putem pozivamo istražne ograne, a posebno pripadnike Policijske stanice Čapljina i pripadnike MUP-a HNK da provedu brzu i efikasnu istragu o ovom sramnom događaju te u najkraćem mogućem roku otkriju i kazne počinitelje  ovih kaznenih djela, navode iz SDP.

Dodan da "s obzirom da je u ovom slučaju meta napada politički angažirana osoba koja je od strane građana izabrana u Gradsko vijeće Čapljine smatramo da je prijeko potrebno otkriti stvarne motive počinitelja i eventualne nalogodavce ovog gnusnog čina".

- Pošto ovo nije prvi slučaj prijetnji upućen vijećnicima SDP-a u Hercegovini očekujemo jasnu i nedvosmislenu osudu ovakvih pojava od svih relevantnih političkih faktora te brzo institucionalno djelovanje koje će spriječiti širenje atmosfere straha i povratak u neka prošla vremena, navode iz SDP-a.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo