5°C
Mostar 11°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 6°C

26.05.2022 / 17:05 BiH - Sarajevo

Održan sastanak dužnosnika Tužilaštva BiH s oštećenima u predmetima Memić i Dragičević

Održan sastanak dužnosnika Tužilaštva BiH s oštećenima u predmetima Memić i Dragičević
Foto: Ilustracija
Održan je sastanak dužnosnika Tužilaštva BiH s oštećenima u predmetima 'Memić i Dragičević'.

Vršilac dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milanko Kajganić, zajedno s postupajućim tužiocima u navedenim predmetima, sastao se s predstavnicima porodica oštećenih Murizom Memićem i Davorom Dragičevićem kao i njihovim pravnim zastupnikom.

- Također, predstavnici oštećenih upoznati su da je na nedavnom sastanku Koordinacionog tijela tužilaca u Bosni i Hercegovini, donesen zaključak da se sve aktivnosti koje se odnose na predmet stradanja Dženana Memića, procesuiraju u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Na sastanku su oštećeni upoznati, da su navedeni predmeti definirani kao prioriteti u postupanju Tužilaštva BiH, te im je prezentirano koji koraci i aktivnosti su poduzeti u navedenim predmetima, kao i u kojem segmentu će fokus rada biti usmjeren u narednom periodu.

Nadalje, na sastanku je istaknuto da sve institucije moraju pružiti porodicama oštećenih adekvatnu zaštitu njihove sigurnosti, što je zadatak i obaveza svih nadležnih institucija u Bosni i Hercegovini - saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Tužilaštva BiH.


(Vijesti.ba / Fena)

Izdvajamo