-2°C
Mostar 4°C
Tuzla 1°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

26.05.2022 / 13:48 Košarka - Sprema se svečanost

Na Skenderiji će 31. maja biti otkriven spomenik Mirzi Delibašiću

Na Skenderiji će 31. maja biti otkriven spomenik Mirzi Delibašiću
Foto: SC
Mirza Delibašić, najveći košarkaš u historiji Bosne i Hercegovine, uskoro će u svom Sarajevu dobiti spomenik.

U petak 27. maja 2022. godine u 11 sati u Općini Centar će biti održana konferencija za medije na kojoj će biti najavljena svečanost povodom otkrivanja spomenika legendarnom Kinđetu na platou ispred KSC Skenderija.

Medijima će se ovom prilikom obratiti načelnik Općine Centar Srđan Mandić, ministar kulture i sporta KS Samir Avdić, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenan Magoda, direktor filijale ASA Osiguranja Sarajevo Admir Bukva i direktor KJP Skenderija Damir Petrinić.

Spomenik velikanu bh. košarke biće otkriven u utorak 31. maja u 19 sati, a pola sata poslije biće upriličena i zabava u Domu mladih.

Podsjećamo, Općina Centar Sarajevo raspisala je međunarodni javni poziv za izradu idejnog skulptorsko-umjetničkog rješenja za izgradnju spomenika velikanu bosanskohercegovačke košarke Mirzi Delibašiću na platou Skenderija.

Nakon što je okončan Međunarodni javni poziv za izradu najboljeg idejnog rješenja izgleda spomenika Mirzi Delibašiću, u Općini Centar je predstavljen pobjednički rad skulptora Adisa Lukača.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo