8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

25.05.2022 / 11:35 Ostali sportovi - Sportski centar Kantarevac

Na sportskim igrama 'UNDOKAI' sudjelovalo 140 mostarskih osnovaca

Na sportskim igrama 'UNDOKAI' sudjelovalo 140 mostarskih osnovaca
Foto: Fena

Ukupno 140 učenika četvrtih razreda iz sedam mostarskih osnovnih škola u srijedu je sudjelovalo na kvalifikacijskom danu sportskih igara "UNDOKAI" održanom u Sportskom centru Kantarevac.

Sportske igre UNDOKAI u Mostar su došle kroz suradnju Sportskog saveza Grada Mostara i Japanske agencije za međunarodnu suradnju (JICA).

- S agencijom JICA realizirali smo projekt u periodu od 2016. do 2019. godine i nekako iz zahvalnosti prema njima htjeli smo taj projekt i nastaviti na neko opće zadovoljstvo - kazao je viši sportski menadžer Sportskog saveza Grada Mostara Dženan Šuta.

Šuta je za Fenu istaknuo kako je cilj igara stvaranje zdravih navika kroz sportsku aktivnost, uvažavanje drugih, a na kraju svega i natjecanje.

- Ove igre organizirali smo za učenike mlađih uzrasta i osmišljene su malo drugačije nego inače. Ukupno 20 učenika sudjeluje po jednoj školi, oni moraju međusobno surađivati, poštivati i podržavati jedni druge. Natjecanje je ovdje nekako ostavljeno za kraj, primarna ideja je okupiti djecu, omogućiti im sportsku aktivnost na drugačiji način, ali i da se oni prije svega dobro zabave i druže, a na kraju i zavole ovo što smo za njih pripremili - kazao je Šuta.

Učenici su se danas natjecali u više kategorija.

- Radi se o nekim elementarnim vježbama kretanja, od trčanja, provlačenja, vođenja lopte kroz prepone, nošenje stolnoteniske loptice u žlicama, skakanje u vrećama, povlačenje konopca, ubacivanje vrećica s pijeskom u koš i slično - naveo je Šuta.

Danas je održan prvi kvalifikacijski dan, a u petak je planirano finale.

- Osim ovog ekipnog dijela, za svaku školu pripremili smo i natjecanje u preskakanju konopca u kojem će se 20 učenika jedne škole natjecati između sebe, a najbolji iz škole natjecat će se protiv ostalih pobjednika. Imamo i pobjednika dana koji ide direktno u finale, a za njih smo osigurali neke simbolične nagrade u vidu sportskih rekvizita - kazao je Šuta.

(Vijesti.ba / Fena)

Izdvajamo