8°C
Mostar 10°C
Tuzla °C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

25.05.2022 / 09:19 Košarka - NBA play-off

Maestralni Dončić ostavio Dallas u play-offu

Maestralni Dončić ostavio Dallas u play-offu
Foto: Twitter
Luka Dončić i Dallas Mavericksi produžili su svoju sezonu za barem još dva dana pobijedivši Golden State Warriorse 119:109.

Time su smanjili na 3-1 u seriji finala Zapada, izbjegli eliminaciju takozvanom “metlom” i izborili petu utakmicu koja će se u noći s četvrtka na petak igrati u San Francisku.

Samo jedna asistencija nedostajala je Dončiću do triple-doublea, a u svojoj 28. playoff utakmici karijere već 17. put je dosegnuo 30 poena. Završio je s okruglih 30 (šut 10-26, trice 3-11, slobodna bacanja 7-10), 14 skokova, devet asistencija, po dvije blokade i krađe te tri izgubljene lopte.

Ali ovaj put imao je i pomoć saigrača. Dorian Finney-Smith zabio je 24, a Reggie Bullock, koji je na prethodnom susretu ostao bez koša gađajući 0-10, ovaj put zabio je šest od 10 trica za 18 poena.

Warriorse je predvodio Stephen Curry s 20 poena, pet skokova i osam asistencija.

Utakmica se otegnula jer je drugo poluvrijeme kasnilo petnaestak minuta uslijed prokišnjavanja krova American Airlines Centra. Kad je taj problem sređen, uslijedila je kiša trica Dallasovih igrača. U trećoj četvrtini pogodili su ih osam i do početka četvrte stvorili golemih 29 poena razlike.

Rezerve Warriorsa smanjile su zaostatak na samo osam poena i zakomplicirale utakmicu, Steve Kerr tri minute prije kraja vratio je startere na parket, ali do preokreta ipak nije došlo. Mavsi su pogodili ukupno 20 trica iz 43 pokušaja, a usto su dobili skok 45:42, što im je bila boljka kroz cijelo doigravanje.

Ipak, još je težak posao pred Dallasom. U historiji NBA play-offa 146 puta se momčad našla u zaostatku 3:0, kakav su imali Mavsi protiv Golden Statea. U 90 slučajeva izgubila je i četvrtu utakmicu, 42 ekipe dobile su jednu, 11 ih je dobilo sljedeće dvije utakmice, a tri su uspjele izboriti majstoricu. No, nijedna nije potpuno preokrenula.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo