8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

12.05.2022 / 18:57 Obrazovanje - Mostar

Predstavljena izdanja Fakulteta humanističkih nauka

Predstavljena izdanja Fakulteta humanističkih nauka
Foto: FENA

Predstavljanjem izdanja uposlenika Fakulteta humanističkih nauka – UNMO iz 2021. godine nastavljeno je obilježavanje 20. godišnjice od osnivanja tog fakulteta.

U programu održanom u Centru za kulturu Mostar učestvovali su prof. dr. Selma Raljević, prof. dr. Almir Marić, prof. dr. Adi Maslo i mr. Fatima Trbonja, saopćili su iz Fakulteta humanističkih nauka.

Prof. dr. Almir Marić govorio je o knjizi prof. dr. Adisa Zilića pod naslovom „Radivojevići – Vlatkovići: vlastela Humske zemlje i Krajine“. Nakon toga, prof. dr. Selma Raljević predstavila je knjigu „Postmoderna i tri romana“ prof. dr. Aide Džiho-Šator, zatim knjigu „Na rubovima vijeka: Svjedočenje kao poetički okvir bošnjačkog romana s tematikom iz rata 1992-1995“ autorice prof. dr. Lejle Žujo-Marić te knjigu „Poetički modeli u romanima Irfana Horozovića (Gdje je Baluk Abad, a gdje Banja Luka?)“ autorice doc. dr. Irme Marić.

O knjigama „Sintaksa engleskog jezika s vježbama prevođenja“ i „Jezik reklame u globalnom društvu“ prof. dr. Edine Špago-Ćumurija, zatim knjizi „Sekundarne prepozicije u njemačkom jeziku, njihove morfosintaksičke funkcije i semantička obilježja“ prof. dr. Anise Trbonja-Omanić te knjizi „Studije i ogledi o jeziku i stilu: iz bosanske jezičke i književne baštine“ prof. dr. Edima Šatora govorio je prof. dr. Adi Maslo.

Na kraju, prof. dr. Almir Marić predstavio je „Istraživanja“ – časopis Fakulteta humanističkih nauka koji se u kontinuitetu objavljuje od 2006. godine.

Naredni događaj u sklopu obilježavanja bit će "Rođendanski stand up specijal", koji će se održati u ponedjeljak, 16. maja, u 12 sati u amfiteatru Fakulteta.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo