1°C
Mostar 7°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C

11.05.2022 / 20:39 Regija - Predsjednik Srbije

Vučić: Očigledno da neki rade na destabilizaciji cijelog regiona i Srbije

Vučić: Očigledno da neki rade na destabilizaciji cijelog regiona i Srbije
Foto: Aleksandar Vučić / Instagram
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Brisela nakon sastanka s komesarom Evropske unije za proširenje i susjedsku politiku Oliverom Varheljijem.

Vučić je komentarisao vijest da će Priština sutra podnijeti zahtjev za članstvo u Vijeću Evrope.

- Teško pitanje za nas. Očigledno je da neki ljudi rade na destabilizaciji cijelog regiona i na destabilizaciji Srbije. Večeras ću govoriti detaljnije o tome.

Ako oni to urade, onda je jasno da za njih ne postoji ni Briselski ni Vašingtonski sporazum. Bit će interesantno da vidimo ko će da podrži nešto takvo. Mi ćemo odgovoriti ozbiljno i odgovorno i snažno štititi svoju zemlju", rekao je Vučić.

Na pitanje novinara o novim pritiscima za uvođenje sankcija Rusiji, Vučić je jasno odgovorio da će u skladu s interesima Srbije da donosi odluke.

Vučić je večeras, pred neformalnu večeru koju za lidere sa Zapadnog Balkana organizuje šef diplomatije EU Josep Borrell, rekao da očekuje ne jednostavne razgovore zbog pitanja koja su iskrsla.

Međutim, ističe da je Srbija donijela odluku za ubrzanje puta u EU i da vjeruje da će ona biti uzajamna.

- Očekujemo do kraja mjeseca važnu posjetu Srbiji i da ćemo imati konkretnije i bolje rezultate u toj saradnji - podvukao je Vučić.


(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo