0°C
Mostar 5°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 3°C
Bihać 2°C

11.05.2022 / 09:56 Košarka - NBA play-off

Dallas razbijen u Phoenixu, Phila u Miamiju

Dallas razbijen u Phoenixu, Phila u Miamiju
Foto: Vijesti.ba
Dallas Mevericksi su izgubili 110:80 u Phoenixu od Sunsa i sada gube 3-2 u polufinalu Zapada. U polufinalu Istoka je Miami na svom terenu rasturio Philadelphiju još ubjedljivijom razlikom 120:85, prenosi SK.

Poslije dvije pobede koje su Sixersi ostvarili kod kuće u Philadelphiji Majami se uozbiljio na domaćem parketu. Napravili su 35 razlike u petoj utakmici, a najzaslužniji za to je bio Jimmy Butler sa 23 poena. Max Strus je dodao 19 uz deset skokova. Miami je inače odmah od starta dominirao i samo je održavao razliku, da bi gas dodatno domaći dali u posljednjoj dionici.

Ključ za ovu utakmicu za pobjedu Heata bio je i obezglavi napad Phile, a Heatsi su zaustavili Joela Embiida i Jamesa Hardena koji su zajedno dali tek 31 poen. Heat je na drugoj strani imao sedam dvocifrenih igrača. Takođe Miami je drastično popravio svoj šut za tri. U Philadelphiji je taj tim šutirao tek 21 odsto sa perimetra, a u petom meču je bio blizu 40 odsto.

Slično se desilo u Phoenixu. Dallas je poslije dva trijumfa kod kuće rasturen u Arizoni, ali je za razliku od Sixersa ipak odigrao dobro prvo poluvrijeme. Mavsi se nisu pojavili u drugom u kom su dali tek mizernih 34 poena. Phoenix je imao seriju 19:5 u trećoj četvrtini poslije čega se Dallas više nije vraćao u život.

Devin Booker je imao 28 poena, DeAndre Ayton 20, dok je Luka Dončić kod Dallasa imao 28 poena uz 11 skokova. Mavericksi su imali tek 38 odsto šuta iz igre u ovoj utakmici. Davis Bertans je imao deset poena, a Boban Marjanović nije ulazio u igru.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo