8°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka °C
Bihać 10°C

10.05.2022 / 12:57 Fudbal - Bizarno

Marcelo dobio otkaz zbog “ispuštanja gasova” u svlačionici

Marcelo dobio otkaz zbog “ispuštanja gasova” u svlačionici
Foto: Vijesti.ba
Brazilac Marcelo Guedes dobio je otkaz u januaru zbog neprimjerenog ponašanja iz Lyona, ali je konkretan razlog sada objavljen i potpuno je bizaran. Centralni defanzivac je otpušten zbog ispuštanja gasova u svlačionici, prenosi Sport Klub.

Marcelo Antonio Guedes Filho igrao je za prvi tim Olimpika iz Lyona od 2017. do 2021. godine, da bi prvi dio ove sezone proveo u B timu.

Centralni defanzivac nije bio miljenik sportskog direktora i legende kluba Juninha Pernambucana, koji je više puta isticao nezadovoljstvo igrama i ponašanjem sunarodnika.

Sve je kulminiralo u avgustu prošle godine, kada je 34-godišnji fudbaler odstranjen iz prvog tima, a onda i dobio otkaz i prešao u Bordeaux gdje ga je doveo bh. stručnjak Vladimir Petković, sa kojim je kasnije ispao iz Ligue 1.

Nekoliko mjeseci kasnije otkriven je razlog za raskid saradnje, a on je potpuno bizaran – Marcelo je otpušten zbog ispuštanja gasova u svlačionici. On je to radio u nekoliko navrata i smijao se sa saigračima, što je Juninhu bilo dovoljno da donese odluku, prenosi L'Equipe.

Nekada fenomenalni brazilski vezista, koji je vodio računa o sportskom sektoru, smatrao je da je to kap koja je prelila čašu i zatražio je razgovor sa trenerom. Navodno je njihov sastanak trajao četiri sata i tada je odlučeno da bude izbačen iz tima.

Momak iz Sao Vicentea je za tim sa stadiona “Grupama“ odigrao 177 utakmica u svim takmičenjima i postigao osam golova.

U bogatoj internacionalnoj karijeri nosio je dres Santosa, Wisle iz Krakova, PSV-a, Hannovera i Besiktasa.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo