10.05.2022 / 11:03 Fudbal - Uzalud žalbe

Brazil i Argentina moraju da odigraju meč

Brazil i Argentina moraju da odigraju meč
Foto: Vijesti.ba
Žalbe fudbalskih saveza Brazila i Argentine upućene FIFA nakon odluke da će prekinuti meč kvalifikacija morati da odigraju su odbačene, pa je samo potvrđena ranija informacija - dvije selekcije sastaće se 11. juna u Melbourneu, prenosi SK.

Iako se radi o duelu iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ovaj susret dva velikana svjetskog fudbala biće odigran kao prijateljski.

Utakmica u Sao Paulu igrana 5. septembra na Corinthians areni prekinuta je nakon samo pet minuta pošto su zdravstveni zvaničnici Brazila izašli na teren smatrajući da su gostujući igrači prekršili pravila karantina.

Intervencija se dogodila nekoliko sati nakon što su brazilske zdravstvene vlasti donijele odluku da četvorica igrača Argentine koja su igrala u Premijer ligi moraju odmah da budu smještena u karantin jer su prekršili protokole. Kako je objašnjeno, njih četvorica (Giovanni Lo Celso, Emiliano Buendija, Emiliano Martinez i Cristian Romero) morala su da naglase da su boravila u Engleskoj manje od 14 dana prije dolaska u Brazil.

Brazilci su tvrdili da su oni dali „lažne informacije“ pri ulasku u zemlju. Romero, Lo Celso i Martinez bili su u startnoj postavi.

Od tada, jedino što je bilo riješeno je kazna izrečena Argentincima – FIFA je kaznila četvoricu „engleskih“ Argetinaca sa po dva meča suspenzije. Oba fudbalska saveza kažnjena su novčano.

Nakon žalbi se promijenila samo jedna stvar – ublažene su novčane kazne za obje strane. Brazil će platiti 250.000 švajcarskih franaka umjesto 550.000 zbog narušavanja reda i bezbjednosti, a Argentina će platiti 100.000, umjesto 250.000 švajcarskih franaka zbog neispunjavanja obaveza u vezi sa redom i bezbjednosti, pripremom i učešćem u utakmici. Oba Saveza platiće po dodatnih 50.000 švajcarskih franaka zbog otkazivanja utakmice.

Na Svjetskom prvenstvu u Kataru Brazil će igrati protiv Srbije, Švajcarske i Kameruna, a Argentina protiv Meksika, Poljske i Saudijske Arabije.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo